Etusivu | 3.7. | 4.7. | 5.7. | 6.7. | 7.7. | 8.7. | 9.7. | 10.7. | 11.7. | 12.7. | 13.7. | 14.7.
15.7. | 16.7. | 17.7.
 
   
Zillertal 3.-17.7.2008

Jari Kleemola / tjeld.net

Olin heinäkuun alkupuoliskon 2009 Zillertalissa Tirolissa Itävallassa, majapaikkana oli Mayrhofen. Reissuun mahtui myös päivä Innsbruckissa ja puolitoista Münchenissä. Ohjelmaan kuului tällä kertaa vain patikointia ja valokuvausta. Tämä sivusto on tjeld.saunablog.fi-blogiin päivittäin kirjoitetun matkapäiväkirjan kuvitettu ja vähän korjailtu versio. Mukana on reittikuvaukset polkunumeroineen ja Google Maps -sateliittikuviin piirretyt reittikartat. Sivuston pitäisi siis soveltua mainiosti paitsi nojatuolimatkailuun, myös oman retken suunnitteluun tai mahdollisten omien Zillertal-kokemusten verestämiseen.

 

3.7. Matkalla Mayrhofeniin
Hotel Garni Magdalena

Matka alkoi Finnairin lennolla Müncheniin. Münchenin lentoasemalta pääsi jatkamaan matkaan suoraan junalla kohti Mayrhofenia, tosin junaa piti vaihtaa ensin München Ostbahnhofissa, sitten Rosenheimissa ja vielä kolmannen kerran Jenbachissa, mistä loppumatka taittui Zillertalbahn kapearaiteista rautatietä pitkin. Majapaikka, Hotel Garni Magdalena, oli Mayrhofenin pääkadun varrella.

3.7. Matkalla Mayrhofeniin

 

4.7. Penken
Lehmiä

Ensimmäisen päivän reitti oli vaihteleva; oli kuusikkorinnetä, laitumia ja alppiniittyjä, kalliota ja kivikkoa, jopa lumellakin pääsi kulkemaan. Oli paljon alppiruusuja ja lehmiä niin kuin jokaisena päivänä myöhemmin. Välillä paistoi aurinko, välillä ei eli siinäkin suhteessa samanalaista kuin tulevat päivät.

4.7. Penken

 

5.7. Wilde Krimml
Krummbachtal

Retki vuorten yli Zell am Zilleristä Gerlosiin. Sää ei ollut paras mahdollinen, mutta maisemat olivat silti hienot ja vaihtelevat. Mieleen jäivät parhaiten alppikellokasvustot Langernseen rannalla ja hieno Krummbachtal-laakso.

5.7. Wilde Krimml

 

6.7. Vuorijuoksua
Tuxertal

Kun sadepäivänä maisemien katselu ei luonnistu ja valokuvauskin on vähän hankalaa, miksipä ei lähtisi pitkälle vuorijuoksulenkille... Mäkeä ylös (1300 m), mäkeä alas (750 m), sadetta ja sumua, 22 km matka Vorderlanersbachista Penkenille.

6.7. Vuorijuoksua

 

7.7. Edelhütte
Ruostealppiruusu

Lepopäivän kuvausretki Ahornbahn Bergstation - Edelhütte. Keli oli sumuinen ja välillä hiukan sateinenkin, mutta sopiva kukkien kuvaamiselle. Ja niitä kukkiahan riitti kuvattavaksi. Ja tietysti lehmiä oli paljon ja näkyipä välillä pilvien ja sumun keskeltä alas Zillertalin laaksoonkin.

7.7. Edelhütte

 

8.7. Aurinkoa ja lumisadetta
Schlegeis Stausee

Bussimatka Mayrhofenista Schlegeis Stauseelle on suosittu, bussit olivat aina täpötäysiä. Schlegeis on Zillertalin alueen suurin tekojärvi mahtavine patoineen, komea paikkaa kaikkiaan. Ja hienoja olivat alueen polutkin. Päivän reitti kiersi Olpererhütten ja Friesenberghausin kautta.

8.7. Aurinkoa ja lumisadetta

 

9.7. Zillergrund
Alppimehitähti

Pitkä päivämatka Bärenbadista Heiliges Geistjöchl -solaan ja takaisin Stausee Zillergründlin padolle. Paljon hienoja kukkia, paljon lehmiä, vaellusta lumirinteillä. Zillertalin tekojärviä osa 2: Stausee Zillergründl. Taisi olla aurinkoisin päivä. Ensimmäistä kertaa Italiassa.

9.7. Zillergrund

 

10.7. Tuxertal
Alppiasteri

Sadepäivä. Bussilla Hintertuxiin, sumussa ja sateessa kävellen Spannagelhausin kautta jäätikön reunalle Tuxer-Ferner-Hausiin lounaalle. Paluumatkalla kohti Sommerbergalmia näkyi ja kuului paljon murmeleita. Löytyi polunpätkä jyrkästä rinteestä, jossa oli valtavasti kukkia.

10.7. Tuxertal

 

11.7. Passo di Vizze
Lehmä

Taas täpötäydessä bussissa Schlegeis Stauseelle. Reitti Passo di Vizzen solaan Italian rajalla ja lounaalle Refugio Passo Vizzeen Italian puolelle. Suosittu patikkareitti ja myös suosittu maastopyöräreitti Zillertalin ja Italian Etelä-Tirolin Ahrntalin välillä.

11.7. Passo di Vizze

 

12.7. Spieljoch
Zillertalbahn

Lenkki Zillertalin alaosan (Vorderes Zillertal) vuorilla. Alpinsteig-polku Spieljochista Kellerjochhüttelle. Pieni kappeli alueen korkeimman vuoren huipulla. Hienot maisemat että länteen Innsbruckin suuntaan (Inntal) sekä itään Hohe Tauernin kansallispuiston vuorille. Zillertalbahnin vanha höyryveturi Fügenin asemalla.

12.7. Spieljoch

 

13.7. Innsbruck
Innsbruck

Helteinen lepopäivä Innsbruckissa. Kiertelyä ympäri vanhaa kaupunkia, puistoja ja Inn-joen rantaa. Keski-Euroopan mäkiviikolta tuttu Bergiselin mäki.

13.7. Innsbruck

 

14.7. Rastkogel
Penkenbahn

Nousu 2672-metriselle Rastkogelille Vorderlanersbachista, paluu Wanglspitzen kautta Penkenille. Pilvet peittivät Rastkogelin, joten maisemien katselu sieltä jäi väliin kuten myös neljä vuotta aiemmin. Muuten oli pääosin aurinkoinen päivä.

14.7. Rastkogel

 

15.7. Mayrhofen - Edelhütte
Ahornachalm - Am Glatzer

Jyrkkä nousu suoraan Mayrhofenin kylältä Gasthof Alpenrosen ja Ahornachalmin kautta Edelhüttelle. Paluu alas Ahornbahnilla. Sää vaihteli aurinkoisesta hellekelistä kylmään vesisateeseen ja sumuun. 11 328 'porrasta'. Ei tullut 'Gewitter und Hagelwetter'. Mukana myös Top 5 -listat.

15.7. Mayrhofen - Edelhütte

 

16.7. Mayrhofen - München
Marienplatz

Sietämättömän kuuma päivä. Matka Mayrhofenista Müncheniin. Juoksentelua junan perässä Jenbachissa. Marienplatz, Odeonsplatz ja Karlsplatz Münchenissä. Kuuma hotellihuone.

16.7. Mayrhofen - München

 

17.7. München
Olympiaturm

Englischer Garten ja Olympia Park. Siedettävän kuuma päivä. BMW Welt: miksi BMW on niin kallis auto. Kotimatka.

17.7. München

 

Linkkejä

Kartat
Varustelista
Lisää kuvia Itävallasta: tjeld.net
Matkapäiväkirja
Zillertal-linkkejä
 
 
 

 

Päivitetty: 17.08.2009