Etusivu | 3.7. | 4.7. | 5.7. | 6.7. | 7.7. | 8.7. | 9.7. | 10.7. | 11.7. | 12.7. | 13.7. | 14.7.
15.7. | 16.7. | 17.7.
 
Zillertal 3.-17.7.2008
   
5.7. Wilde Krimml

Jari Kleemola / tjeld.net

Zell am Ziller - Rosenalm - Übergangsjoch - Wilde Krimml - Isskogelbahn Bergstation - Gerlos
Mayrhofenin kirkko
Se kirkko, jonka kellot...
Zillertal
Zillertalin laaksoa Zell am Zillerin kohdalla
Alppikello
Niittyalppikellon sukulainen (Soldanella pusilla), Langernsee
Langernsee
Langernsee (2230 m)
Krummbachtal
Krummbachtal
Polku
Polkua Isskogelin rinteellä
Yö oli kirkas ja aamu pilvetön. Nukuin kai edellisen yön niin hyvin, että heräsin kirkonkellojen soittoon vasta aamulla. Mutta nehän soivat läpi yön! Aina tasatunnein, ensin 3-4 tavallista soittoa, sitten vähän erilaisia niin monta kuin kuin kello on. Joka tunti, koko yön. Mitä ihmettä ihminen tekee keskellä yötä sillä tiedolla, mitä kello on. Tai tuleehan sitä usein kelloa katsottua, kun yöllä herää, mutta että pitää herätä vain siksi, että joku haluaa kertoa, paljonko kello on. Rajansa perinteilläkin... No, eivät ne niin kovaa onneksi soi, että joka tunti heräisi.

Pilviä alkoi kerääntyä vuorten ympärille jo ennen yhdeksää. Lähdin junalla laaksoa vähän matkaa alaspäin Zell am Zilleriin. Joku saksaa osaava varmaan osaisi sanoa, miksi laakson kaikki muut kylät ovat im Zillertal, mutta Zell onkin am Ziller. Ero on sinä, että Zell on muka Ziller-joen varressa, am Ziller, ja muut vaan Zillertalin laaksossa, im Zillertal, mutta käytännössä kaikki ovat sekä joen rannalla että laakosssa. Zell am Zillerin asemalta oli reilun vartin kävelymatka Kreuzjochbahnin (käytetään myös nimeä Rosenalmbahn) ala-asemalle. Sillä pääsi Rosenalmiin 1700 metriin.

Alkumatka oli varsin reipasta nousua, ensimmäiset pari tuntia, itse asiassa puolet koko päivän matkasta, kului Übergangsjochiin 2507 metriin. Eilen muuten pyöräkisassa polkivat heti reitin alkuun Zell am Zilleristä Übergangsjochiin, siinä tulee korkeuseroa aika lähelle kahta kilometriä. Toiselta puolelta alas mennessä jyrkässä rinteessä oli paikoin lunta, paikoin mutaa ja paikoin liukasta irtosoraa. Onneksi sai kävellä ilman pyörää. Jos tuo Zillertal Bike Challenge vaikuttaa aika hurjalta touhulta, mitä sitten on myöhemmin heinäkuussa järjestettävä Jeantex Bike Transalp. Tämän 12-osuuksisen maastopyöräkisan sanotaan olevan maailman kovin, sen yhden etapin maali ja seuraavan lähtö on Mayrhofenissa.

Niin, matka jatkui Wilde Krimml -nimisen alueen läpi. Se kuuluu Kitzbüheler Alpen -vuoristoon, vaikka ei Kitzbühel nyt sentään ihan vieressä ole. Vastaavasti Penken kuuluu Tuxer Voralpen vuoristoon. Maisema tuolla on varsin karua, puista ei yli 2000 metsissä tietysti ole tietoakaan, mutta kukkiakin oli ihmeen vähän. Paikoin niittyalppikellon sukuluista, voisi olla vaikka pikkualppikello, (Soldanella pusilla) kasvoi todella paljon, vähän niin kuin sinivuokkoja parhaimmillaan. Murmeleitakaan ei näkynyt eikä kuulunut niin kuin eilen, yksi jänis sentään näkyi.

Wilde Krimml Almin jälkeen komea Krummbachtal-laakso jäi vasemmalla. Polku kiersi Isskogelin paikoin jyrkkää rinnettä välillä varsin kapealla hyllyllä, josta ei tehnyt mieli astua harhaan, vaikka maasto olikin pehmeää varvikkoa, ei sitäkään ole kiva kieriä sataa metriä alaspäin.

Loppumatka olikin sitten ruohopohjaista laskettelurinnettä alaspäin kohti Isskogelbahnin yläasemaa. Turve, ruoho, tykkilumi, jatkuva rinnekoneella tamppaaminen tekevät laskemisen talvella mahdolliseksi, mutta ei noissa rinteissä sitten kesällä näytä kasvavan kukan kukkaa.

Ennen hissillä alas menoa ehdin käydä kahvilla ja syömässä paikallista herkkua eli Apfelstrudel mit Vanillesauce. Ja sitä kastiketta oli paljon niin kuin aina. Isskogelbahnin ala-asema on Gerlosin kylässä, sieltä pääsee bussilla Zell am Zillerin asemalle ja sieltä edelleen Mayrhofeniin.

Gerlosin tiellä oli syystä taikka toisesta todella paljon moottoripyöräilijöitä, joista osalla itsesuojeluvaisto oli jossain muualla kuin matkassa, sen verran hurjia ohituksia muutamat tekivät mutkaisella alppitiellä. Ja bussi ajoi kovaa...

Eikä junamatkakaan ollut ihan tavanomainen. Junassa kone huusi koko ajan täysillä, vaikka vauhti oli lähinnä säälittävää. Niinpä sitten 200 metriä ennen Mayrhofenin asemaa juna pysähtyi kokonaan. Sitten se pääsi vaivoin kävelyvauhtia, vaikka kone kävi äänestä päätellen täysillä, joku jossain tuntui vähän käryävänkin. Mutta niin vain lopulta päästiin asemalle. Loivaa ylämäkeähän se tulo tänne on, kun juna pääsi tasaiselle asema-alueelle, vauhtia tuli vähän lisää.

Samanlainen päivä kuin eilen eli välillä pilvistä, välillä aurinkoa ja pieni sadekuurokin.

 

Reittitiedot
Viitta
 

Reitti
Zell am Ziller Bahnhof - Rosenalmbahn Talstation
 
Rosenalmbahn Bergstation - Übergangsjoch (reitti 10)
 
Übergangsjoch - Langernsee - Krimmlalm - Isskogelbahn Bergstation (reitti 1)
 
Matka: 14 km
 
Alin / ylin / nousu / lasku: 1700 m (Zell am Ziller 575 m) / 2507 m / 950 m / 900 m
 
Aika: 3:50 h / 4:30 h
 
Julkiset: Zillertalbahn (juna), Rosenalmbahn, Isskogelbahn, bussi Königsleiten Š Gerlos Š Zell am Ziller (linja 4094)
 

Reitti Google Maps -kartalla
 

Suurempi karttaikkuna

 

 

4.7. | 5.7. | 6.7.
 
 
 

 

Päivitetty: 04.08.2009