Etusivu | Jungfraun alue | Top 5 | Polut | Kasvit | Linnut | Eläimet
 
   
Wengen 9.-30.7.2006

Jari Kleemola / tjeld.net

Asuin heinäkuussa 2006 kolme viikkoa Wengenissä. Tuona aikana ehdin kulkea yli 250 kilomteriä alueen polkuja, nähdä maisemia eri suunnista, katsella alueen nähtävyyksiä ja kulkea yli 100 matkaa alueen julkisen liikenteen hienosti toimivilla yhteyksillä. Tämä sivusto Wengen 9.-30.7.2006 on tarina siitä, mitä noina kolmena viikona näin, koin ja sain kuvattua. Sivusto soveltuu paitsi nojatuolimatkailuun, myös oman matkan suunnitteluun Jungfraun alueelle.

 

Jungfraun alue
Kleine Scheidegg

Jungfraun alueelta löytyy hienoa luontoa jäätiköistä ja lumihuippuisista vuorista kukkaniittyihin. Alueella on myös useita kauniita alppikyliä. Alue sopii erityisen hyvin kesällä patikointiin ja talvella lasketteluun.

Jungfraun alue

 

Top 5 -listat
Blümlisalp

Paljon kauniita maisemia, hienoja polkuja, erilaisia kulkuneuvoja ja nähtävyyksiä. Mitkä olivat kustakin ryhmästä viisi kaikkein parasta?

Top 5 -listat

 

Polut
Schynige Platte

Jungfraun alueella on merkittyjä polkuja kaikkiaan 500km. Viisi hienointa on esitelty Top 5 Polut -osassa, tässä osassa on muutaman muun polun esittely, mm. Höhenweg Schynige Platte - First.

Polut

 

Kasvit
Karva-alppiruusu

Kasveista alppiruusut ovat kaikkein näkyvimpiä kukkia kukkimisaikanaan kesäkuusta heinäkuun puoliväliin. Värikkäitä ja kauniita kasveja riittää koko kesäksi niityillä, laitumilla, louhikkoisilla rinteillä, soilla ja metsissä.

Kasvit

 

Linnut
Alppinaakka

Alueelta löytyy monia Suomessakin esiintyviä, tuttuja lintulajeja, usein vaan vähän erilaisessa ympäristössä. Ehkä Alpeille tunnusomaisin lintu on alppinaakka, kotoisen naakkamme alppiserkku. Thunersee-järveltä löytyy runsaasti vesilintuja.

Linnut

 

Eläimet
Lehmä

Eläimistä kaikkein näkyvimpiä ja kuuluvimpia ovat vuorten rinteillä lauduntavat lehmät suurine kelloineen. Nähdä voi myös murmeleita, gemssejä, perhosia ja muita hyönteisiä sekä tietysti vuohia, kissoja ja jopa bernhardinkoiran.

Eläimet

 

Linkkejä

Varustelista
Lisää kuvia Wengenistä: tjeld.net
Matkapäiväkirja
Jungfarun alue netissä
 
 
 

 

Päivitetty: 19.03.2007